ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων...

οι μύγες και οι  μέλισσες.

 

  

Πάρε για παράδειγμα μια μύγα και βάλτην μέσα σε ένα πολύ όμορφο κήπο. Θα δεις ότι η μύγα προσπεράσει όλες τις ομορφιές του κήπου, θα βρει σε κάποια γωνιά μιαν ακαθαρσία, και θα πέσει πάνω της με ηδονή.

Αν την ρωτήσεις, "μύγα, για πέσμου, τι είναι για σένα όλη αυτή η ομορφιά του κήπου;" θα σε κοιτάξει παραξενεμένη και θα σου πεί. "Για ποια ομορφιά μου μιλάς; Εγώ ξέρω μόνο τι είναι ακαθαρσίες, τι είναι σκουπίδια, τι είναι οι βρωμιές, Αυτά ξέρω".

  

 

  

Αν τώρα πάρεις μια μέλισσα και την βάλεις σε μια δημόσια τουαλέτα, πολύ βρώμικη, που, όμως, κάποιος περαστικός ξέχασε κάποιο λουκουμάκι στο παράθυρο, θα δεις ότι η μέλισσα θα προσπεράσει όλη την βρωμιά της τουαλέτας, θα βρει το λουκουμάκι και θα ρουφήξει με ηδονή την γλύκα του. 

Αν τώρα την ρωτήσεις, "μέλισσα, για πέσμου, τι είναι για σένα όλη αυτή η βρωμιά, που είδες στην τουαλέτα;" θα σε κοιτάξει παραξενεμένη και θα σου πει. "Εγώ δεν ξέρω" τι είναι οι τουαλέτες, οι βρωμιές και τα σκουπίδια. Εγώ ξέρω και μπορώ να σου μιλήσω για το τι είναι τα τριαντάφυλλα, τι είναι τα γεράνια, τι είναι οι κήποι. Εγώ αυτά ξέρω!"

  

  

Και τελειώνει ο σύγχρονος Άγιος ο π Παΐσιος, που λέει αυτά.

   

"Ξέρετε ένα μυστικό; Τρίτη κατηγορία δεν υπάρχει."

   
   

   

Πουλάμε ρούχα για να στολίσουμε την πιο όμορφη στιγμή της ζωής σας, την πιο ελπιδοφόρα. Όμως, πόσο πιο όμορφα είναι να βλέπουμε ότι ντύνουμε και φροντίζουμε δύο μέλισσες, που, ακριβώς γιατί μαθήτευσαν στην ομορφιά, θα εκπληρώσουν τις ελπίδες τους.

   

Το εμπόριο είναι χρήμα.

   

Η ζωή, όμως, δεν είναι χρήμα.

  

Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερo και ακριβότερο!